Venetsia
Venetsia

Venetsia on eräs maailman kiehtovimmista kaupungeista. Venetsiaa kutsutaan italian kielellä myös La Serenissimaksi.

Kaupunki perustettiin noin vuosina 166-168. Tällä hetkellä Venetsiassa asuu 270,000 asukasta, joista 60 000 asuu kaupungin historiallisessa keskustassa. Venetsiassa vierailee vuosittain noin 15-18 miljoonaa turistia. Venetsia on rakennettu 118 saarelle, joita yhdistää 354 siltaa. Venetsia on Veneton maakunnan pääkaupunki. Venetsia oli itsenäinen kaupunkivaltio noin 1000 vuotta.

Venetsian nähtävyyksiä:

Dogen palatsi on mielestäni Venetsian kiehtovin nähtävyys. Dogen palatsi sisältää runsaasti venetsialaisten maalareiden, mm. Tintoretton, töitä. Vuonna 2010 Dogen palatsissa vieraili 1 358 186 turistia. Dogen palatsia on restauroitu lukemattomia kertoja vuosisatojen kuluessa.

Basilica di San Marco eli Pyhän Markuksen kirkko on Pyhän Markuksen toria reunustava kirkko. Nykyinen kirkko valmistui vuonna 1094.

Rialton silta on Venetsian hienoin silta. Rialton silta on yksi neljästä yli Canal Granden kulkevasta sillasta. Rialton silta on näistä silloista vanhin. Nykyinen silta valmistui vuonna 1591. Silta on 22,9 metriä leveä, 28,8 metriä pitkä ja 7,32 metriä korkea.

Pyhän Markuksen tori on Venetsian keskustassa sijaitseva piazza eli aukio, jonka sivustoilla ovat Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen kirkko eli Basilica di San Marco. Pyhän Markuksen toria reunustavat kalliit ravintolat ja kahvilat.

  • Dogen palatsi
  • Dogen palatsi
  • Rialton silta
  • Grand Canal

Klikkaa kuvaa hiirellä nähdäksesi suurennetun kuvan.