Tukholma
Tukholma

Tukholma on pohjoismaiden merkittävin kaupunki. Tukholma on Ruotsin kulttuurinen, poliittinen ja taloudellinen keskus.

Kaupunki perustettiin noin vuosina 1187-1250. Tukholmassa toimii Ruotsin parlamentti, hallitus, kuningashuone ja korkein oikeus. Tukholmasta tuli Ruotsin kuningaskunnan virallinen pääkaupunki vuonna 1634. Tällä hetkellä Tukholmassa asuu 864,324 asukasta.

Tukholman keskusta sijaitsee 14 saarella. Tukholmassa Mälären-järvi kohtaa Itämeren. Tulholman keskusta koostuu Kungsholmenin, Norrmalmin, Södermalmin ja Östermalmin kaupunginosista.

Tukholman nähtävyyksiä:

Millesgården on mielestäni Tukholman kiehtovin nähtävyys. Milllesgården on kuvanveistäjä Carl Millesin taiteilijakoti. Se sijaitsee Lindingön saarella. Millesgårdenista avautuu huikaiseva näköala Mälaren-järvelle.

Hötorget on Tukhoman keskustassa sijaitseva tori. Tätä toria reunustavat Kuninkaallinen konserttisali, PUB-tavaratalo ja ja Filmstaden Sergel. Hötorget on arkisin vihannes- ja hedelmämyynnin keskus.

Sergelin tori on Tukholman keskeisin tori. Sergelin tori on tunnettu laatoituksestaan ja sen keskellä kohoavasta 37 metriä korkeasta Kristall-vertikal accent-pylväästä.

Djurgården on Tukholman keskustassa sijaitseva puistoalue. Siellä sijaitsevat muun muassa Wasa-laivan museo, Pohjoismainen museo (Nordiska museet), huvipuisto Gröna Lund ja ulkoilmamuseo ja eläintarha Skansen.

  • Sergelin tori
  • Stortorget
  • Tukholma
  • Tukholma
  • Millesgården
  • Lidingö ja Millesgården

Klikkaa kuvaa hiirellä nähdäksesi suurennetun kuvan.