Peter Fosberg
Peter Forsberg

Tämä kappale on omistettu kaikille niille, joille rohkeus ja hyvyys ovat tärkeitä asioita.

Peter Forsberg symbolisoi näitä arvoja.

Peter Mattias "Foppa" Forsberg on yksi kaikkien aikojen parhaita ja tunnetuimpia ruotsalaisia jääkiekkiekkoilijoita.

Forsberg syntyi Örnsköldsvikissä, joka on noin 30 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Ruotsissa. Hänen isänsä on jääkiekkovalmentaja Kent Forsberg.

Forsberg pelasi junioriuransa synnyinkaupunkinsa Örnsköldsvikin seurassa MoDo:ssa, jonka ykkösjoukkueessa hän debytoi kaudella 1990–91.

Forsberg debytoi NHL:ssä kaudella 1994-1995 Quebec Nordiques-seurassa, tehden 47 ottelussa 50 pistettä. Vuonna 1995 Quebec Nordiques-organisaatio muutti Coloradoon ja seuran nimeksi tuli Colorado Avalanche. Colorado Avalanchen joukkueessa Peter Forsberg pelasi uransa hienoimmat hetket, voittaen kaksi Stanley Cup-mestaruutta vuosina 1996 ja 2001.
Pisteiden valossa parhaan kautensa Forsberg pelasi 1995–96 Colorado Avalanchen joukkueessa tehden 82:ssa ottelussa 30 maalia ja 86 syöttöä eli yhteensä 116 pistettä.

Kaudella 2002–03 Forsberg voitti NHL:n pistepörssin 106 tehopisteellä (29 maalia ja 77 syöttöpistettä) 75:ssä ottelussa. Hänet palkittiin kauden päätteeksi Hart Memorial Trophylla (liigan arvokkain pelaaja) ja Art Ross Trophylla (runkosarjan paras pistemies).

Peter Forsberg on pelannut NHL:n tähdistöottelussa viisi kertaa. Hän on voittanut olympiakultaa vuosina 1994 ja 2006 ja jääkiekon maailmanmestaruuden vuosina 1992 ja 1998.

Peter Forsberg lopetti uransa vuonna 2011.

Peter Forsbergista sanottua:

Teemu Selänne: "Se mies on Soturi."

Sami Helenius: "Hieno pelaaja. Hieno mies."

Peter Forsberg oli erittäin rohkea pelaaja, jolla oli valtaisa sydän. "Ei tuumaakaan periksi" oli hänen mottonsa. Fyysisen pelaamisen negatiivinen puoli olivat monet loukkaantumiset. Hänen tasapainonsa, syöttö- ja luistelutaitonsa ja kykynsä suojata kiekkoa olivat kova haaste vastustajan puolustajille. Hänellä oli kyky nähdä koko pelikenttä ja antaa voittavia, maaliinjohtavia syöttöjä vapaille kanssapelaajille.

Tällä hetkellä Peter Forsberg toimii apulaismanagerina MoDo:n Elitserien-joukkueessa.

Peter Forsbergin maali Detroit Red Wingsiä vastaan:

Peter Forsbergin syöttö Rob Blakelle: