The Two Towers
Joker

Yön ritari

Christopher Nolan on hyvin monipuolinen ohjaaja. Hän on sekä taitava action-ohjaaja, että osaava henkilöhahmojen luoja. Nolanin elokuvissa on myös syvä moraalinen pohjavire ja paljon substanssia. Yön ritari on paras koskaan tehty Batman-elokuva.

Koko näyttelijä-ensamble (Christian Bale, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Aaron Eckhart ja Morgan Freeman) tekee laatutyötä. Heath Ledgerin näyttelijäsuoritus Jokerina on kuitenkin aivan omalla tasollaan. Se on transkendentaalinen eli ylimaallinen. Sitä ei voi selittää, se on nähtävä ja koettava.

La Strada

La Strada

La Strada on Federico Fellinin paras elokuva.

Se kertoo kiertävästä sirkuksesta, sirkuksen voimamiehestä Zampanosta (Anthony Quinn) , hänen yksinkertaisesta ja alistuvasta naisystävästään Gelsominasta (Giulietta Masina) ja klovnista Matto (Richard Basehart). La Strada kertoo rakkauden ja empatian tärkeydestä. Elokuvana se on hyvin koskettava. Fellinin elokuvista se on yksinkertaisin, helpoiten ymmärrettävä ja paras.

Terminator 2

Terminator 2- Tuomiopäivä

Terminator 2- Tuomiopäivä on paras koskaan tehty toimintaelokuva.

Rooleissa ovat Arnold Schwarzenegger (T-800 terminaattori), Edward Furlong, Robert Patrick (T-1000 terminaattori) ja Linda Hamilton. Ohjaaja on James Cameron. Terminator 2- Judgement Day voitti neljä Oscar-palkintoa erikoistehosteistaan ja Arnold Schwarzenegger teki uransa parhaimman roolin vähäpuheisena T-800 terminaattorina.

Lost in Translation

Lost in Translation

Sofia Coppolan ohjaama Lost in Translation on hyvin omanlaisensa elokuva.

Siinä ei ole juonta sanan perinteisessä merkityksessä, vaan se muistuttaa rakenteeltaan pikemminkin runoa tai unta. Bill Murray esittää keski-ikäistä näyttelijää Bob Harrisia, jonka ura on laskusuunnassa. Kuvatessaan Tokiossa viskimainosta hän tutustuu nuoreen Charlotteen (Scarlett Johansson). Elokuva käsittelee yksinäisyyden, ikääntymisen, uuden rakkauden mahdollisuuden ja ja oman identiteetin teemoja. Sen tyylilaji on pohdiskeleva. Bill Murrayn roolisuoritus Bob Harrisina on hyvin vaikuttava. Lost in Translation puhuttelee erittäin koskettavalla ja hienovaraisella tavalla katsojaansa.

Todistaja

Todistaja

Todistaja on australialaisen elokuvaohjaajan Peter Weirin paras elokuva. Harrison Ford näyttelee Philadelphialaista poliisietsivä John Bookia ja Kelly McGillis Rachelia, nuorta Amish-lahkoon kuuluvaa leskeä.

Todistaja kuvaa John Bookin ja Rachelin välille syntyvää romanssia. Se on myös kuvaus Amish-lahkon ja ympäröivän maailman erilaisuudesta. Amish-lahko on naiivi, rehellinen ja väkivallaton, ulkomaailma väkivaltainen ja moraaliton. Todistaja on hieno elokuva. Sen ohjaus, näyttelijätyö, kuvaus ja tunnemaailma ovat kaikki korkealla tasolla.

The Passion of the Christ

The Passion of the Christ

Mel Gibsonin ohjaama The Passion of the Christ käsittelee Jeesus Nasaretilaisen elämän 12 viimeistä tuntia.

Elokuvan dialogi on puhuttu arameaksi, latinaksi ja hepreaksi.
Gethsemanen puutarhassa Juudas Iskariot (Luca Lionello) pettää Jeesuksen (James Caviezel). Juudean maaherra Pontius Pilatus (Hristo Naumov Shopov) tuomitsee Jeesuksen kuolemaan ristiinnaulitsemalla. Jeesusta piestään raa´asti raipoilla ja pakotetaan kantamaan ristiänsä Golgatalle, jossa hänet ristiinnaulitaan.

The Passion of the Christ on äärimmäisen raaka ja väkivaltainen elokuva. Se on myös äärimmäisen vaikuttava, kiehtova, unenomainen ja katsojansa hiljentävä elokuva. Elokuvan värimaailmassa tavoiteltiin italialaisen maalarin Caravaggion taulujen värimaailmaa. The Passion of the Christ on Mel Gibsonin henkilökohtainen uskontunnustus- vaikuttava sellainen.

Uhrilampaat

Uhrilampaat

Jodie Foster näyttelee FBI-agenttia Clarice Starlingia, jonka tehtävä on saada kiinni sarjamurhaaja, jota kutsutaan Buffalo Billiksi.

Jack Crawford (Scott Glenn) antaa Sterlingille tehtäväksi haastatella Dr. Hannibal Lecteriä (Anthony Hopkins). Hannibal Lecter on itse vankilassa oleva sarjamurhaaja, jolla on psykiatrin koulutus. Jack Crawford uskoo Hannibal Lecterin pystyvän auttamaan Buffalo Billin kiinnisaamisessa. Uhrilampaat on tavattoman hyvin tehty elokuva. Anthony Hopkins "on" Hannibal Lecter. Myös Jodie Foster on vakuuttava. Uhrilampaiden huono puoli on sen oma genre. Useat sen kohtauksista ovat syvästi järkyttäviä.

Taru Sormusten Herrasta

Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit

Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit on Peter Jacksonin ohjaaman Taru sormusten herrasta-trilogian ensimmäinen ja paras osa. Elokuvan tekoon käytettiin paljon rahaa ja lahjakkuutta.

Eikä turhaan, sillä lopputulos on investointien arvoinen. Näyttelijävalinnat ovat hyvin onnistuneita: Viggo Mortensen Aragornina, Ian McKellen Gandalfina, Christopher Lee Sarumanina, Ian Holm Bilbona etc. Koko tuotantoa leimaa laatu ja ammattitaito. Kaikki näyttää ja tuntuu oikealta ja aidolta. Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit on täydellinen fantasia-elokuva.

Linnut

Linnut

Linnut perustuu Daphne du Maurierin samannimiseen romaaniin. Elokuva sijoittuu Bodaga Bayhin, lähelle San Franciscoa. Päähenkilöt ovat Mitch Brenner (Rod Taylor) ja hänestä kiinnostunut Melanie Daniels (Tippi Hedren) sekä Mitch Brennerin entinen naisystävä Annie Hayworth (Suzanne Pleshette).

Äkkiä alueen linnut alkavat käyttäytyä agressiivisesti ihmisiä kohtaan. Hyökkäykset muuttuvat yhä laajamittaisemmiksi ja lopussa Mitch Brenner pakenee autoitse Melanie Danielsin, äitinsä ja Annie Hayworthin tyttären kanssa Bodaga Bayhista.
Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. Hitchcock oli jännityksen luomisen mestari. Linnut sisältää useita klassisia elokuvakohtauksia.

Onnellisten aika

Onnellisten aika

Terrence Malickin elokuvaa Onnellisten aika jotkut elokuva-asiantuntijat pitävät "maailman parhaana elokuvana".

Tässä tapauksessa väitteelle on katetta, niin hieno elokuva Onnellisten aika on.
Elokuva sijoittuu vuoteen 1916. Chicagolainen terästehdästyöläinen Bill (Richard Gere) joutuu pakenemaan pikkusiskonsa Lindan (Linda Manz) ja tyttöystävänsä Abbyn (Brooke Adams) kanssa jouduttuaan konfliktiin esimehensä kanssa. He päätyvät maatilalle, jonka omistaa Sam Shepardin näyttelemä farmari. Syntyy kolmiodraama Billin, Abbyn ja farmarin kesken. Onnellisten aika on mestariteos.