Venedig
Venedig

Venedig är en av världens märkvärdigaste städerna. Man kallar också Venedig La Serenissima på italienska.

Staden grundades ungefär åren 116-118. Venedig är huvudstaden av Venito regionen. På tillfället Venedig har 271 000 invånare, av vilka circa 60 000 bor i stadens historiska centrum. Venedig är byggd på 118 öar, vilka är kopplade till varanda med 354 broar. Mellan 15-18 miljoner turister besöker Venedig årligen. Venedig var en självständig stat för circa 1000 år.

Venedigs sevärdheter:

Doges palats är enligt min mening den mest märkvärdig sevärdhet i Venedig. Doges palats har en samling av diverse Venedig konstnärens värk, till och med Tintorettos. Doges palats hade 1 358 186 besökare i 2010. Man har reparerat Doges palats åtskilliga gånger under seklets gång.

Basilica di San Marco, med andra ord Saint Marcos kyrka är en kyrka på sidan av San Marco square. Den nuvarande kyrkan blev färdig år 1094.

Rialto bron är den finaste bron i Venedig. Den är en av de fyra broarna, som går över Canal Grande. Rialto bron är den äldsta av dessa broar. Rialto bron är 22,9 meter bred, 28,8 meter lång och 7,32 meter hög.

Saint Marcus torg är en torg i Venedigs centrum. Den är kantad av Basilica di San Marco och Doges palats. Vid sidan av torgen är också dyra kafeer och restauranger.

  • Doges palats
  • Doges palats
  • Rialto bro
  • Grand Canal

Enlagre photos by clicking them.