Litteratur
Dune

Detta kapitel tillägnas Baron Vladimir Harkonnen. Frank Herberts Dyn är en av alla tiders bästa romaner.

Tolkiens Sagan om ringen och Bulgakovs Satan anländer till Moskva är också klassiker.

Michel Del Castillos "Natten av ordning", Alfred Besters "Stjärnorna är mitt mål", Fjodor Dostojevskijs "Brott och straff" och "Idioten", Ursula K. Le Guins Övärlden-böcker och Desmond Bacleys "Safari" är också imponerande litteratur.

"Satan anländer till Moskva är visionärt och språkligt fängslande, dess värld är mystisk, full av gåtor att lösa. Verket är på samma gång trånande och livligt, en finkänsligt flätad vävnad av tragik och komik ."

Nina Gimishanov

"Lyssna på mig, kämpe," sade Tuek. Han lutade sig fram över skrivbordet, hans axlar på samma nivå som öron, ögonen uppsåtliga. Smugglarens ansikte var plötsligt som en väderbiten sten. "Min fars vatten - Jag skall köpa det tillbaka den själv, med mitt eget svärd." Halleck stirrade tillbaka på Tuek. I det ögonblicket, smugglaren påminde honom om Duke Leto: en ledare av män, modig, trygg på sin egen position och sin linje. Han var som Duke ...innan Arrakis.

Frank Herbert: Dyn

Mot nordanvinden svepande vänster kind, med välsignelse.

J.R.R.Tolkien: Sagan om ringen

Manus brinner inte.

Mikhael Bulgakov: Mästare och Margareta

Sagan om Ringen

Sagan om Ringen är en klassisk berättelse om kampen mellan gott och ont. Gripande, poetisk, spännande och äkta. Ett mästerverk.

Sagan om ringen

Gandalf

Den centrala gestalten i boken. Utstrålar visdom och djupsinnighet. Även känd som Olórin, Mithrandir (Den gråa pilgrimen), Incánus och Tharkûn.

Gandalf
INFO