Ideat antavat elämälle merkityksen.

Ideat

Elämä on parhaimmillaan löytöretki, salaisuus, kummallinen ja ihmeellinen asia. (Lari & Kaija Maria Junkkari, Kirjapaja Oy, Helsinki 2004)

Hyvä johtaja on moraalinen, rohkea ja osaava ihminen. (M.Kaakinen)

Ipso facto: Asian takia. Juuri mainitun asian takia.

Faux Pas: kiusallinen sosiaalinen virhe

Opus magnum: latinalainen sanonta "suuri työ", on mestariteos, suurin työ kirjailijalta, artistilta tai säveltäjältä.

Ad nauseam: kuvottavuuksiin tai liiallisuuksiin asti.

Ad hominem: henkilöön kohdistuva hyökkäys

Sine qua non: välttämätön ehto

Kukaan ei voita elleivät kaikki voita. (Bruce Springsteen)

Tanssin, puhun neljää kieltä, opiskelen tiedettä ja filosofiaa, kirjoitan huonoja runoja, räjäytän itseni ilmaan typerissä kokeiluissa, miekkailen kuin ääliö, nyrkkeilen kuin pelle ... olen lyhyesti Ceres of Fourmyle (Stars my Destination by Alfred Bester)

Rajat luovat turvallisuutta. (Jukka Pietinen, entinen esimieheni)

Lupausten pitäminen antaa johtajalle uskottavuutta. (M.Kaakinen)

Arvosta tyätovereitasi, kollegoitasi, esimiehiäsi ja asiakkaitasi. Se tuo sinulle heidän arvostuksensa. Puhu kunnioittavasti kaikista. (M.Kaakinen)

Teemu Selänne puhui hänen Torino 2006 ketjukavereistaan Antti Aallosta ja Jere Lehtisestä: Antti on vahva kuin karhu ja Jere osaa tehdä kaiken jäällä. (Teemu Selänne)

Henkilöön tutustuminen kestää 2-3 vuotta. (Anders Oldenburg)

Asiakas ei ole numero yksi - hän on numero kaksi - juuri työntekijän perässä. (Marcus Lemonis)

Integriteetti on ainoa asia liike-elämässä. Joten voit olla hyvin varakas ja voit olla hyvin älykäs, mutta jos et pidä sanaasi, eikä sinulla ole integriteettiä, yksikään muista asioista ei ole minkään arvoinen. (Marcus Lemonis)

Johtaminen tärkein ominaisuus on kiistaton integriteetti. Ilman sitä todellinen menestys ei ole mahdollista, olipa se osa jengiä, jalkapallokenttää, armeijassa tai toimistossa. (Presidentti Eisenhower)

Lapsista ja vanhuksista huolehtiminen on yhteiskunnan tärkein tehtävä. (M.Kaakinen)

Tällä tavoin aion voittaa sinut. Aion tehdä enemmän täitä kuin sinä. Se on kaikki, mitä tarvitaan. (Pat Summitt, Edesmennyt amerikkalainen koripallovalmentaja)

Maahanmuuttajat on integroitava yhteiskuntaan.(Suomen entinen pääministeri Matti Vanhanen)

Ne, jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään on huolehdittava arvokkaasti yhteiskunnassa. (Suomen entinen pääministeri Alex Stubb)

Sisällytä sanavarastoosi sellaisia ihania, vanhanaikaisia sanoja kuten suoraselkäinen, rehellinen, kunniallinen, pyyteetän, vanhoillinen ja ylevämielinen, sanoja joita isoäitisi olisi saattanut käyttää. (Victoria Moran, kirjan Creating a charmed life kirjoittaja)

Anna aina relevantteja, kompetentteja ja osuvia vastauksia toisten kysymyksiin, erityisesti valitsemallasi alalla. (Mika Kaakinen)

Ajattele aina omaperäisesti ja itsenäisesti. (Mika Kaakinen)

Älä koskaan valita. (Robert Herjavecin isä)

Rehellisellä johtajalla on kehittynyt kunniantunto, jopa kyky kestää ja arvostaa toisten ihmisten kunniaa ja vaatimus hallita omaa vallan- ja rahanhimoaan. Kunnia on lämmin käsite kaukana etusormen heristelystä, koska se johtuu itsetunnosta, ei huijauksesta. Se on karaktäärin osa, ei temppu. (Gustav Douglas, ruotsalainen liikemies)

Työsi tulee täyttämään suuren osan elämääsi, ja ainoa tapa olla todella tyytyväinen on tehdä mitä uskot olevan suuri työ. Ja ainoa tapa tehdä suurta työtä on rakastaa sitä mitä teet. Jos et ole läytänyt sitä vielä, jatka etsimistä. Älä tyydy (vähään). Kuten kaikissa sydämen asioissa tiedät kun se löytyy. (Steve Jobs)

Suuria asioita liike-elämässä ei koskaan tehdä yhden henkilön toimesta. Ne tehdään ihmisten tiiminä. (Steve Jobs)

Ole mittapuu laadulle. Jotkut ihmiset eivät ole tottuneet ympäristään, jossa erinomaisuutta odotetaan. (Steve Jobs)

Johtajan tulee identifoida itsensä ryhmän kanssa ja hänen täytyy tukea ryhmää jopa esimiesten tyytymättämyyden kustannuksella. Hänen täytyy uskoa, että ryhmä haluaa häneltä hyväksynnän tunnetta. Jos tämä tunne vallitsee, tuotanto, kuri, moraali on korkea ja vastineeksi voit vaatia yhteistyötä edistääksesi yhteisän tavoitteita. (Vince Lombardi)

Johtajuus perustuu hengelliseen laatuun --- innostamisen voimaan, voimaan innostaa muita seuraamaan. (Vince Lombardi)

Johtajat tehdään, he eivät synny. Johtajat tehdään kovalla tyällä, joka on hinta, joka meidän kaikkien on maksettava saavuttaaksemme jokaisen kannattavan tavoitteen. (Vince Lombardi)

On tärkeää ymmärtää, että taistelut ensisijaisesti voitetaan miesten sydämissä. Miehet vastaavat johtajuuteen merkittävällä tavalla, ja kun olet voittanut hänen sydämensä, hän seuraa sinua kaikkialle. (Vince Lombardi)

Kun nainen puhuu sinulle, kuuntele mitä hänen silmänsä sanovat.(Victor Hugo)

Kiinalainen Tammi Mestari arvioi taitotasosi, seuraa edistymistäsi jokaisessa pelissä jonka pelaat, antaa sinulle erittäin haastavavia ihmisen kaltaisia tietokonevastustajia ja niin paljon enemmän. Joka kerta kun haastat itsesi huipputason tietokonevastustajia vastaan lisäät suunnittelu, logiikka, ja strategisia taitojasi. Kiinalainen tammi käsittelee kaikelta osaltaan asemaetua. Mitä paremmaksi tulet analysoimaan muotoja ja ennustamaan vastustajan siirtoja, sitä enemmän pelejä voitat. Ja jokaisen voittamasi pelin myötä, tunnet saavasi näitä arvokkaita taitoja. Joka kerta kun haastat itsesi huipputason tietokonevastustajia vastaan, parannat kilpailullisia taitojasi. Voitat enemmän pelejä ihmisen vastaan kuin koskaan aikaisemmin.

On hyvä, että on alalla on kilpailua. Se pitää tason korkeana. (Mika Kaakinen)

Kun yhteiskunta ja moraali laskee niin huumori huononee ensimmäisenä. Huumorista tulee karkeaa, töykeää, mautonta ja se alkaa sisältämään seksuaalisia ja pornografisia viittauksia. (Mika Kaakinen)

Yhteinen linja ratkaisee oppilaitoksen työrauhan. (Entinen opettajakollegani)

Tuki sisältyy tuotteeseen. (Jussi Manninen, minun entinen työkaverini)

Voit olla rikas monella tavalla. (Mika Kaakinen)

Dennis Rodman vieraili Suomessa. Naishaastattelija kysyi häneltä pystyvätkä valkoiset miehet hyppäämään? Rodman yllättyi ja vastasi "Tietenkin he pystyvät."

Jääkiekko ei ole yhteiskunnan eristetty osa, vaan osa sitä. (Jukka Rautakorpi, suomalainen jääkiekkovalmentaja.)

Yhteiskunta koostuu erityyppisistä ihmisistä. Työpaikan pitäisi heijastaa sitä. (Mika Kaakinen)

Aseta työntekijä ensimmäiseksi ja asiakas toiseksi. (Marcus Lemonis)

Simon Sinek. Frederic Laloux, Stanley McChrystal ja David Marquet ovat hyviä johtajuuskirjailijoita. (Michael (Doc) Norton)

Everybody feeling OK? (Jack White konsertin alussa)

Tervetuloa kouluun. (Jukka Pietiäinen, entinen esimieheni)

Vuonna 2002, Josh, Jeremian Fraitesin veli kuoli huumeiden yliannostukseen 19 vuoden iässä . Jeremian ja Joshin paras ystävä Wesley Schultz alkoivat kirjoittaa lauluja yhdessä selviytyäkseen yhteisestä menetyksestä muodostaen Lumineersin Ramseyssä New Jerseyssä. Tämän suhteen Schultz on todennut "On tietty yhdessä yössä kasvamisen taso, joka tapahtuu. Bändinä se lisää jotain, joka on erittäin vaikeasti tavoitettavaa - se on toiveikkuutta, mutta sen takana on myös surua, ja siinä on myös jotain syvyyttä, joka määrittelee kuka sinä olet."

Johtajuus tarkoittaa ihmisille heidän arvonsa ja potentiaalinsa kommunikointia niin selvästi, että he inspiroituvat näkemään sen itsessään. (Stephen R. Covey)

Jörgen Jonsson on liian hyvä Elitserieniin. (Ruotsalainen sanomalehti)

Periaatekeskeisenä ihmisenä näet asiat eri tavalla. Ja koska näet asiat eri tavalla ajattelet eri tavalla ja toimit eri tavalla. Koska sinulla on korkea turvallisuuden aste, ohjaus, viisaus ja voima, joka virtaa kiinteästä, muuttumattomasta ytimestä, sinulla on perustus erittäin proaktiiviseen ja erittäin tehokkaaseen elämään. (Stephen R. Covey)

Ole kärsivällinen itsesi kanssa. Itsensä kehittäminen on herkkä; se on pyhä maa. Ei ole suurempaa investointia. (Stephen R. Covey)

Keskinäinen riippuvuus on huomattavasti kypsempi, kehittyneempi käsite. Jos olen fyysisesti keskinäisesti riippuvainen, olen omavarainen ja kyvykäs, mutta myäs ymmärrän, että sinä ja minä yhdessä voimme tehdä paljon enemmän kuin minä edes parhaimmillani pystyisin itsekseni saavuttamaan. Jos olen emotionaalisesti keskinäisesti riippuvainen olen suuresti itseäni arvostava, mutta myös tunnistan tarpeen rakkauteen, antamiseen, ja rakkauden saamiseen muilta. Jos olen älyllisesti keskinäisesti riippuvainen ymmärrän, että tarvitsen muiden ihmisten parasta ajattelua liittymään omaan ajatteluuni. (Stephen R. Covey)

Mitä yhtä säännällisesti tehtyä asiaa voisit tehdä omassa henkiläkohtaisessa ja ammatillisessa elämässäsi, joka tekisi vaikuttavan positiivinen eron elämässäsi? (Stephen R. Covey)

"Tämä paikka saa minut miettimään," hän kysyy, "mikä olisi pahempaa - elää kuin hirviö, tai kuolla hyvänä miehenä? " (Teddy Daniels Shutter Islandissa)

Vahvuus on eroja, ei yhtäläisyyksiä. (Stephen R. Covey)

Periaatteet ovat alueita. Arvot ovat karttoja. Kun arvostamme oikeita periaatteita, meillä on totuus - asioiden tuntemus niin kuin ne ovat. (Stephen R. Covey)

Periaatteet ohjaavat seurauksia, ja käyttäytymistä säätelevät arvot, siis arvosta periaatteita! Stephen R. Covey

Meidän ongelmamme ja kipumme ovat yleismaailmallisia ja lisääntyviä, ja ratkaisut näihin ongelmiin ovat ja aina tulevat perustumaan yleismaailmallisiin, ajatottomiin, itsestään selviin periaatteisiin, jotka ovat yhteisiä kaikille kestäville, hyvinvoiville yhteiskunnille kautta historian. (Stephen R. Covey)

Olemme sitä mitä toistuvasti teemme. Erinomaisuus, siis, ei ole pelkkä teko vaan tapa. (Stephen R. Covey)

Tärkein ainesosa mitä laitamme jokaiseen ihmissuhteeseemme ei ole mitä me sanomme tai mitä teemme vaan mutta mitä me olemme. Ja jos sanamme ja tekomme tulevat pinnallisista ihmissuhdetekniikoista (henkilöetiikka) oman sisäisen ytimemme sijaan (luonne-etiikka), toiset aistivat tämän kaksinaamaisuuden. (Stephen R. Covey)

Näytä minulle joku, joka on tarpeeksi näyrä hyväksymään ja ottamaan vastuun olosuhteistaan ja tarpeeksi rohkea ottamaan tarvittavan aloitteen mennäkseen luovasti näiden haasteiden läpi tai vieritse, ja minä näytän sinulle valinnan suuren voiman. (Stephen R. Covey)

Periaatteet, joiden mukaan elät luovat maailman jossa elät. Kun muutat periaatteita, joiden mukaan elät, voit muuttaa myäs maailmaasi. Lähetyskäskysi summaa ne periaatteet joiden mukaan haluat elää.(Stephen R. Covey)

Sekä Peter Druckerin ja Warren Bennis sanoin "management on asioiden tekemistä oikein, johtajuus on oikeiden asioiden tekemistä." Management on tehokkuutta kiivetä onnistumisen tikkaita; johtajuus määrittää nojaavatko tikkaat oikeaa seinää vastaan. (Stephen R. Covey)

Mietintäkysymyksiä: Mikä on todella tärkeää elämässäni? Mitä haluaisin todella olla ja tehdä elämässäni? Mitkä ovat suurimmat vahvuuteni? Mitkä ovat kykyni, mahdollisuuteni ja todellinen potentiaalini? Jos minulla olisi rajattomasti aikaa ja resursseja, mitä tekisin? Mitkä ovat syvimmät prioriteettini? Minkä ihmissuhteiden haluan olla pysyviä? Kuka on henkilä, jolla on ollut suurin positiivinen vaikutus elämässäni? Mitä minun on tehtävä, ja miten minun täytyy hallita elämääni pysyvästi vaaliakseni näitä elintärkeitä suhteitani? Millaiseksi ihmiseksi haluan tulla? Mitkä ovat periaatteet joiden mukaan haluan elää? (Stephen R. Covey)

Emme ole ihmisiä hengellisellä matkalla, vaan hengellisiä olentoja inhimillisellä matkalla. (Stephen Covey)

On vain yksi tapa välttää kritiikki: älä tee, sano tai ole mitään. (Aristoteles)

Sanasi ovat ruokani, hengityksesi viiniäni. Olet kaikki minulle. (Sarah Bernhardt)

Mikään johto ei ole koskaan kärsinyt henkiläkunnan ollessa vahvaa ja tehokasta. (Peter Drucker)

"Valitsijoiden tyhmyyttä", oli serkkuni (Hannu Rantala) vastaus kysymykseeni miksi Mika Alatalo ei pelaa Suomen jääkiekkomaajoukkueessa.

Yhteiskunnan ongelmien juuri on moraalin ja osaamisen kriisi, joka itsessään on seurausta johtajuuden kriisistä. (Mika Kaakinen)

Elämän tarkoitus on olla hyvä mies tai nainen. (Mika Kaakinen)

Tutki Webpackiä ja/tai Gulpia. Ne ovat tehtävähallinnan työkaluja front-end kehitykseen ja hyvin hyödyllisiä. (Ashley Nolan)

Levon Aronianista kirjoitettua: Hän on täysin ihana mies, eräs parhaista. (Jonathan Tisdall)

Hyvä esimies on tärkein asia tyäpaikalla. (Mika Kaakinen)

Annetaan aikaa eikä tuomita etukäteen. (Kalervo Kummola Dough Sheddenin valinnasta Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentajaksi)

Meillä ei ole paljon joseki kirjoja @gobooks:ssa. Voisit katsoa New Movesiä ja Correct Josekia. In print: Takao Shinji diction. (Anders Kierulf)

"Punishing Joseki Mistakes" ja "Tricks in Joseki" ovat hyviä joseki-kirjoja (Eric O Lebigot)

Älä laske päiviä, ota päivästä vaari. -Muhammad Ali

Jos muodostetaan todella hyvä ketju, niin on mahdollista tehdä 120-130 pistettä NHL:ssä. (Jaromír Jágr)

Ransy Gage -Risky is a new safe on hyvä kirja globalisaatiosta. (Oskari Mäkelä)

Ole pehmeä ihmisten kanssa ja kova faktojen kanssa. (Mika Kaakinen)

Kiitos Stevie Van Zandt: Juuri kuuntelin joitakin sinun edellisiä hittejäsi & ne opettivat minulle nöyryyttä ja kunnioitusta kanssaihmisiä kohtaan. (Rondal Ausdin)

Sitten ehkä olen menestyksekkäämpi kuin ajattelin. Kiitos Rondal. (Stevie Van Zandt)

Kiitos viestistä! Pidän sinusta koska mielestäni edustat amerikkalaista ajattelutapaa, olet kova tekemään töitä, uskot unelmiin, arvostat ihmisiä ympärilläsi ja haluat heille hyvää, jalkasi ovat myäs tukevasti maan pinnalla kuten Randy Couturella! (Oskari Mäkelä)

Systeemilähestymistapa alkaa, kun ensin näet maailman toisen silmien kautta. (C. West Churchman)

Relentless on hyvä Go-kirja. (Anders Kierulf)

Marcus Lemonis ei ota rahaa tuotantoyhtiöltä, jotta pysyy vapaana. (Mika Kaakinen)

Kasvatustiede on naisten tiedettä. Se on heille tärkeää. Siinä ei ole mitään väärää. (Mika Kaakinen)

Pidän peukkuja! Siitä voit olla varma! :) (Oskari Mäkelä)

Näen ilmeisen lahjakkuuden tyässäsi. Työsi laatu on vaikuttava. (Michael Garrett, Stephen Kingin ensimmäinen toimittaja)

Hyvää joulua, maailma! Pursuan kiitollisuutta tästä elämästä, rakkaistani & opetuksista matkan varrella (kuten tavallista) (Jeff Emmerson)

Nähdään ensi vuonna! Aika suuresti kaivattua muista asioista nauttimista varten, pohtia vuotta 2016 ja miettiä muutoksia vuotta 2017 varten. (Jeff Emmerson)

Etsittiin erilaisuutta. (Kalervo Kummola Dough Sheddenin valinnasta Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi)

Annetaan aikaa eikä tuomita etukäteen. (Kalervo Kummola)

Veivataan takaisin vaihteelle vuotta 2017 varten tänä aamuna. Jännittävä vuosi tulossa! Katson eteenpäin toivolla ja optimismilla. (Ashley Nolan)

Näytetään kaikki User Accounts: Regedit hkey_local_machine software microsoft windows currentversion authentication logonui user switch

Alex Ivanovs on hyvä web-ohjeiden tekijä. (Mika Kaakinen)

Suomen jääkiekko tarvitsee Teemu (Selännettä). (Raimo Summanen)

Meidän täytyy tehdä asiat oikein. (Raimo Summanen)

Mikä kieli syntyi ensimmäisenä latinasta?

Kielitiede ei ole alaani, mutta en ole varma voiko tähän kysymykseen vastata.

Vaikka sivistyneistö puhui latinaa, niin kaduilla eri kansankieliä puhutiin joka yhteisössä. Sitten renessanssin aikana enemmän työtä (ooppera, runot) alettiin kirjoitettaa tavallista ihmistä varten kielellä jota he voisivat ymmärtää - heidän omalla kansankielellään. Ja näiden töiden myötä näemme nykypäivän romaanisten kielten syntymisen.

Uskon, että ranskan kieli oli yksi ensimmäisistä, joka yhdistä kaikki eri kansankielet yhdeksi kieleksi koko kansakuntaan varten. Joka on yksi tekijä joka teki siitä "lingua francan" niin kauaksi aikaa. Ja perustellusti piti kansakunnan yhtenäisenä kielellä, joka yhdisti ihmiset.

Ymmärrärtääkseni italian kieli olla yksi viimeisistä. Jokainen suuri kaupunki piti tiukasti kiinni omasta kielestäään kunnes... he tekevät sitä vielä nykyään. Italia kuului vielä yhdistelmään Ranska, Itävalta, Espanja ja paavi kunnes vain 150 vuotta sitten. Kun Italia yhdistyi uusi hallitus peraatteessa kokoontui ja sanoi, että tarvitsemme kielen. Toscanan murre valittiin uudeksi "italialaiseksi" kieleksi, koska sillä oli kirjoitettu tärkeimmät teokset. Dante ja muut tärkeä renenssasiajan runoilijat kirjoittivat tai käänsivät teoksensa toscanan murteeksi/kansankieleksi koska Firenze oli maailman keskus renesanssiajalla. Tämä on tottakai hyvin yksinkertaistettua, mutta antaa kuitenkin idean.

Aikakehyksien asettaminen koska eri kaupunkivaltioiden kansankielet yhdistettiin maan kieliksi näyttä hölmöläisen tehtävältä tai ehkä enemmän elämäntyöltä. Ajoitetaanko "italiankieli" 150 vuotta vanhaksi vai vuoteen 1320 (jolloin Danten Helvetti saatiin päätäkseen), vai vanhimpiin kansankielisiin graffiteihin, joita löytyy vankiloista ja Pompeijin kaltaisista paikoista. Se, kun nämä kansankielet tunnistettiin ja arvostettiin omilla oikeuksillaan "kieliksi" oli todennäkäisesti vaiheittainen prosessi.

Jos haluat tietää enemmän italankielestä suosittelen kirjaa La Bella Lingua (Dianne Hales - La Bella Lingua).

Kippis. Ja anteeksi etukäteen jos olen kaukana perustasta. On luultavasti kielintropologi siellä jossain, joka pyörittelisi silmiään minun vastauksestani, ja voisi antaa paljon paremman vastauksen. Rakastan vain italiankieltä. (Kaitlyn Hanrahan Quorassa)

Useimmat orjat eivät halua tulla vapaiksi. He haluavat tulla herroiksi. (Unohtamani suomalainen ajattelija)

Keke kävi pyytämässä anteeksi mekaanikolta, jota oli loukannut.

Englantilainen televisiotoimittaja kävi kiittämässä afrikkalaista kyläpäällikkää vieraanvaraisuudesta. Kyläpäällikkä vastasi "olemme kaikki yhtä."

Kaikki taiteilijat tulevat jonkin verran myähässä esityksiinsä. Se nostaa tunnelmaa katsojissa. (Mika Kaakinen)

Suurin tuhlaus Amerikassa on epäonnistuminen ihmisten kykyjen käytössä. (Deming)

Puhuit 5:stä avaus- (Fuseki) periaatteesta. Muistaakseni ne olivat: 1. Nurkat 2. Sivut 3. Pitkä laajennus 4. Lyhyt laajennus. Olen unohtanut mikä on viides periaate. Voiko Nick tai joku muu auttaa minua? Alex Rockwell vastasi: "vertikaaliset siirrot (keskustaa kohti)."

"Miksi Raimo Helminen on niin kova?", kysyi televisionkatsoja Juhani Tammiselta. Juhani Tamminen vastasi: "Tämä on hieno kysymys. Raimo Helminen näkee koko kentän."

Kysyin Raimo Helmiseltä Riihimäen Citymarketissa miksi Malmö IF oli niin kova. Raimo Helminen vastasi: "joukkuetta oli rakennettu."

Opi menneisyydestä. Elä nykyisyydessä. Työskentele tulevaisuuden puolesta. (Gym Motivation)

Jumala antaa kovimmat taistelunsa kovimmille sotilailleen. (Gym Motivation)

Malcolm Gladwellin "Kuka menestyy ja miksi?" (Oskari Mäkelä)

Menestytään yhdessä, ei erikseen. (Mika Kaakinen)

Hyvä kenraali ei aloita sotaa talvella ja vielä parempi kenraali ei aloita sotaa ollenkaan. (Alexander Lebed)

Tarjoamalla ensin ilmaista tavaraa voi myydä maksavaa tavaraa. (Mika Kaakinen)

Pidän tosiasiassa "this" avainsanasta JavaScriptissa. (Todd Motto)

"Ihana karisma", totesivat englantilaiset TV-kommentaattorit katsellessaan Steve Ballesteirosin kävelyä golfkentällä.

Mikä on Tarja Halosen perintö?

Tarja Halosen kaudella Suomi ei ole tehnyt yhtään merkittävää valtiosopimusta tai muuta vastaavaa merkittävää linjausta. Tämä onkin varsin oireellista - maailma ympärillämme muuttuu kiivaasti ja ennakoimattomasti koko ajan, mutta Tarja Halosen tavoitteena on jonkinlainen 70-luvun unelma, jonka toteutuminen ei vastaa realiteetteja eikä muuttuvaa maailmaa.

Yksittäinen puhe on tietenkin aina tiivistelmä, mutta uudenvuoden puheessa esimerkiksi globalisaatio-kommentit jäävät täysin ilman perusteluja ja tyhjän päälle. Globalisaatio on kuitenkin merkittävin köydyyden poistaja huolimatta massiivisesta vuosikymmeniä jatkuneesta kehitysavusta. Kansainvälinen kaupassa korostuu luonnostaan suurten toimijoiden sisäinen kauppa jo rakenteiden vuoksi. Mikä tässä on ongelmana - päinvastoin, kansainvälinen kauppa lähtäkohtaisesti on kaikkien osapuolten tavoite ja etu.

Tarja Halosen pitäytyminen menneissä toimintatavoissa ja tavoitteissa näkyy myös esimerkiksi Venäjä-suhteiden hoidossa, jossa Suomi ei ole käytännässä saanut tehtyä oikeastaan mitään. Venäjän merkittävä WTO-jäsenyys esimerkiksi ei ole suomalaisten ansiota.

Kun maailma on kuitenkin muuttunut, olisi pitänyt 12 vuoden aikana pohtia, miten tämä muutos väistämättä heijastuu myäs Suomen avoimessa taloudessa - halusimme sitä tai emme. Samoin olisi pitänyt paremmin mieltää mitä tarkoittaa osaamisesta ja innovaatioista riippuvan vientimaan hyvinvoinnin ylläpitäminen taloudellisen toimeliaisuuden kannalta. Kliseiset heitot solidaarisuudesta ja taloudellisesta tasa-arvosta kuuluvat valitettavasti historiaan. Hänellä on ollut 12 vuotta aikaa tehdä tarkempaa ja merkityksellisempää analyysia asiasta.

Tarja Halonen ei kieltämättä ole yksin tässä menneisyyden haikailussaan, hyvin harva poliittinen vaikuttaja on nähnyt ja tunnustanut muutosten totaalisuuden ja merkityksen.

Kokonaisuudessaan Tarja Halosen aikakausi jää historiaan pysähtyneisyyden aikana päätavoitteenaan epärealistinen yritys säilyttää suomalainen lintukotoutopia. (JPK Jäntti)

"Ihana karisma", totesivat englantilaiset TV-toimittajat katsellessaan Steve Ballesteirosin kävelyä golfkentällä.

Ihmiset, joilla ei ole selkeyttä, rohkeutta tai päättäväisyyttä seurata omaa unelmansa usein löytävät usein keinoja masentaa sinua. Kun muutut parempaan ihmiset ympärilläsi saavat innoitusta muuttua myös .... mutta vasta tehtyään parhaansa jotta lopetat. Elää totuuttasi äläkä KOSKAAN lopeta. (Steve Maraboli)

Sinut pantiin maan päälle saavuttaaksesi suurimman itsesi, elääksesi oman tarkoituksesi ja tehdäksesi sen rohkeasti. (Steve Maraboli)

Tutustuessani 11 vuotta sitten Anders Oldenburgin Phoebus-rahastoon kaksi asiaa kiinnitti huomiotani:
1. Andersin käsitys johdon asemasta. "Johdon merkitys on ratkaiseva", kirjoitti Anders ja olen täsmälleen samaa mieltä.
2. Poikkeava/omaehtoinen käsitys. Puuharyhmän paikka salkussa kiinnitti huomiotani.

Televisioselostaja sanoi Jaromír Jágrista: "Suuri intohimo ja perspektiivi."

Epäonnistuvat organisaatiot ovat yleensä yli-manageroidut ja alijohdetut. (Warren G. Bennis)

Et voi koskaan tietää, mitä tuloksia toimenpiteistäsi seuraa, mutta jos et tee mitään niin mitään tuloksia ei saavuteta. (Mahatma Gandhi)

Manageri hyväksyy status quon, johtaja haastaan sen. (Warren Bennis)

Aikanani IBM:ssä huomasin, että kulttuuri ei ole vain yksi pelin aspekti vaan se on (koko) peli. (Lou Gerstner)

ZSKA:n valmentaja Dmitri Kvartalnov kommentoi ottelua lyhyesti. "Hyvä peli, hyvät joukkueet, hyvin meni", Kvartalnov sanoi.

Turkinpippurit ja tonnikala. (Mika Kaakinen)

Hotellin kahvila Tallinnan keskustassa. Erinomainen, siisti ja hyvälaatuinen. (Mika Kaakinen)

Vanhanen (asiakeskeinen ja oikeudenmukainen), Niinistö (kyvykäs muuttamaan käsityksiään ihmisistä näiden kehittyessä, minäkuva realistinen, vastuuntuntoinen, velvollisuudet täyttävä, varman päälle pelaava, inhoaa jahkailua ja hyvä toimeenpanokyky).

Mikään ei nosta itseluottamusta enempää, kun omien hyvien johtamislahjojen tajuaminen ja toteuttaminen. (Mika Kaakinen)

Vastuun ottaminen omasta oppimisesta on osa vastuun ottamisesta omasta elämästä, joka on sine qua non integroiduksi henkilöksi tulemisessa. (Warren Bennis)

Tuleminen johtajaksi on synonyymi omaksi itsekseen tulemiselle. Se on täsmälleen näin yksinkertaista ja myös näin haastavaa. (Warren Bennis)

Bennis sanoi ensimmäisenä, että johtajuus ei ole joukko geneettisiä ominaisuuksia, vaan mieluummin elinikäisen itsehavainnoin tulos. Tämä prosessi sallii ihmisten tulevan täysin integroiduiksi ihmisiksi, jotka tuntevat itsensä ja tuovat esiin parhaat puolet muissa. (Paul Sohn)

Ole varovainen, mihin laitat sydämesi - koska se tulee varmasti olemaan omasi. (James A. Baldwin)

Siunattuja olevat omituiset ihmiset... runoilijat, mystikot, maalarit, trubaduurit koska he opettavat meitä näkemään maailma erilaisten silmien läpi. (Suzanne Pardue)

Suuri tilaisuutesi saattaa hyvin olla missä juuri nyt olet. (Napoleon Hill)

1. Jágr, onnittelut virstanpylväästä. Täällä Joe Grat studiosta. Haluan vain kuulla sinulta; tiedän kaikesta työtä mitä asetat peliin kaiken tämän ajan. Ja tietysti laitat niin paljon enemmän off-season kaudella, päivittäin harjoituksissa, kaukaloon mennessä menossa ja treeneissä. Tällläisenä iltana kuten tänään merkitseekö kaikki tämä työ sinulle entistä enemmän?

2. Ja Jaromír, puhut kutsumuksesta, onko se tämä varhaisesta lapsuudesta lähtevä asenne ja henki, joka antaa sinun pelata NHL:ssä 26 vuotta? Mistä tämä intohimo tekemään tulee sinun iässäsi ja tasollasi?

3. Jágr, puhut aina paljon pelin tarkkailemisesta ja tavan löytämisestä parantamiseen. Kaikille pojille ja tytöille siellä ulkona: vaikka olet saavuttanut paljon olet aina tarkkailemassa jotakin: mailojasi, luistimiasi, harjoitteluasi tai laukaustasi. Mitä tahansa se onkin, voit ehkä kertoa pojille ja tytöille siellä ulkona miksi on niin tärkeää aina arvioida peliään ja yrittää löytää keinoja tulla paremmaksi?

4. Kerroit minulle, että nämä kaverit, suuri Mario Lemieux ja suuri Brian Trotchet, auttoivat ja opettivat sinulle peliä. Ehkä voit vain mainita mitä nämä kaverit merkitsivät sinulle ja ehkä jotkut toiset pelaajat, jotka auttoivat sinua pääsemään siiihen missä olet tänään?

5. Sanomasi mukaan saat paljon opetuksia korkeammalta voimalta. Tämä korkeampi voima on suuri osa sinua. Useimmat ihmiset, joilla ei ole ollut etuoikeutta olla seurassa eivät tiedä tästä (asiasta). Mitä tämä korkeampi voima merkitsee sinulle ja miten noudat voimaa siltä?

6. Ja olemme iloisia, että saamme katsella sitä, mitä teet niin hyvin. Onnittelut tänä iltana ja koko urastasi.

7. Hänen persoonallisuutensa, viisautensa ja älykkyyttensä, asiat, joista kerroit meille aikaisemmin, mutta jotka ovat erilaisia, kun kuulemme ne hänen huuliltaan.

8. Tunnen Jaromír Jágrin hieman. Olen ollut hänen seurassaan. Olen pelannut häntä vastaan. Tunnen hänet entisenä seuratoverina, jona sinä et ehkä tunne häntä. Hänen viisautensa, tietonsa, näkökulmansa, fokusointinsa ja halunsa saavuttaa jotakin. Se on niin oikein.

9. Aika vahvaa kamaa.

10. En ollut valmis hänen olevan näin syvällinen ja hyvä. Elämä ja henkilö. Paljon kunnioitusta.

11. Hän on ainutlaatuinen kaveri. Todella ainutlaatuinen. Hän on paljon enemmän nöyrä, introspektiivinen henkilö kuin ihmiset tajuavat. Hauskuutta rakastava, mutta samaan aikaan tasapainossa, ollen myös introspektiivinen ja syvällinen. Hänen seurassaan on todella ainutlaatuista olla. (Kevin Weekes)

12. Suuri perspektiivi ja intohimo jääkiekkoon ja elämään. Ja luulen, että tätä tarvitaan jääkiekon pelaamiseen 26 vuotta. Ja edelleen.

Jos opit tappiosta, niin et ole todella hävinnyt. (Zig Ziglar)

Pomon tärkein ominaisuus on ansaittu johtajuus, ei pelon tai manipuloinnin kautta ansaittu johtajuus. Olen nähnyt sinun käyttävän pesusientä tarvittaessa, tämä toimii. (Ben Adams)

Työntekijän tärkein ominaisuus on vahva työetiikka. Tämä sanottuna se käsittää luotettavuuden, lojaalisuuden, ahkeruuden, halun oppia ja positiivisuuden. (Lucero Zapata)

Minun pitää katsoa kokonaisuutta. (Entinen työtoverini)

Hyväksi johtajaksi ei voi tulla ilman kritiikkiä. (Mika Kaakinen)

Hyvän johtajan kannattaa pyrkiä johtamaan suurempia organisaatioita. Tällöin koko yhteiskunta hyötyy. (Mika Kaakinen)

Hyviin oppilaisiin panostamalla keskiarvo myös nousee. (Mika Kaakinen)

Elämä on lahja ja se tarjoaa meille etuoikeuden, mahdollisuuden ja velvollisuuden antaa jotakin takaisin tulemalla enemmäksi. (Tony Robbins)

Huomasin kauan aikaa sitten, että jos autan ihmisiä saamaan haluamansa saan haluani itse eikä minun tarvitse koskaan huolehtia. (Tony Robbins)

Todellinen päätös mitataan uuden toimenpiteen tosiasialla. Jos toimenpidettä ei ole, niin et ole todella päättänyt. (Tony Robbins)

Tulevaisuutesi ei ole menneisyytesi kaltainen. (Tony Robbins)

Jotta muutoksilla olisi jotain todellista arvoa, niiden on oltava pysyviä ja johdonmukaisia. (Tony Robbins)

Menestyksen salaisuus on oppia käyttämään kipua ja mielihyvää sen sijaan, että kipu ja mielihyvä käyttävät sinua. Jos teet näin, niin olet oman elämäsi ohjaksissa. Jos et, niin elämä kontrolloi sinua. (Tony Robbins)

Olen tullut ymmärtämään, että menneisyyteni kaikki epäonnistumiset ja turhautuminen loivat perustan ymmärryksille, jotka loivat uuden elämisen tason josta nautin. (Tony Robbins)

Tunnista ongelmasi, mutta anna voimasi ja energiasi ratkaisuille. (Tony Robbins)


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133